Vangst berichten ‘Vis-vakanties’

Vangst berichten ‘Vis-vakanties’

2014 MAAND MEI;

Grote kabeljauw in IJsland

Eindelijk was het dan zover. Na een jaar dikke voorpret en met nieuw materiaal dat we hadden ingeslagen bij Avicentra Hengelsport eindelijk vertrokken naar IJsland.

Samen met mijn zoons en een paar goede ‘vis’vrienden gaan wij elk jaar op visvakantie. Omdat we in 2012 ook in IJsland waren geweest in het plaatsje Rudavik, met veel succes, besloten we dit jaar daar ook weer  heen te gaan. Onze reis (geboekt bij Cordes travel) verliep voorspoedig. Alles was, net als de eerste keer, tot in de kleine puntjes geregeld. Eenmaal aangekomen stonden we te popelen om te gaan vissen. Snel onze bagage in het huisje, reishengels (tevens ook aangeschaft bij Avicentra hengelsport) uit de koker en snel de boot in. Met wat meegekregen coördinatie punten vertrokken we naar de eerste stek. Nog voordat de eerste pilker de bodem raakte kregen we al de eerste aanbeten. Dit beloofd wat!

Met zes man hebben we zes dagen kunnen vissen met de boot. Er stond weinig wind en de temperatuur was met een goed pak prima uit te houden. Uiteindelijk vingen we 50 kabeljauwen die de grens passeerde van 1meter en de zwaarste die we vingen woog net geen 30kilo!

Deze vis reis was er weer één om niet snel te vergeten. En is zeker weer voor herhaling vatbaar.

Groeten Floor,

ijsland 2014 022    IMG_3189   IMG_3193   IMG_3216 20140510_201523   IMG_3213

 

Weekje Middelfart.

Van 24-05 t/m 31-5 vertrokken collega’s Jan Dibbets, Gerrit Vinke, vaste klant Jan Groot en Joop van de Velde net als ieder jaar naar Denemarken om gezellig met z’n vieren te gaan zeevissen.

De heenreis verliep zeer voorspoedig met weinig verkeer, en in nog geen 8 uur op de kade van Middelfart aangekomen. Na een bezoek aan de hengelsportzaak waar de vergunningen werden aangeschaft de sleutel van de vishut opgehaald. Snel het huisje inruimen, kleding in de kast, eten en drinken in de koelkast en het aas nog even verzorgen zodat er snel gevist kan worden. Na een kleine maaltijd direct vertokken naar de oude brug van Middelfart waar we al snel de eerste torske (gulletjes) vingen. In nog geen vier uur tijd met ons vieren al meer dan honderd vissen weten te scoren. En dat op de eerste dag van onze visvakantie, dat beloofd wat voor de rest van de week. De volgende dagen waren niet veel anders kwa vangsten. Veel gulletjes, koolvissen en schar. En met tempraturen van 22 tot 25 graden was het heerlijk uithouden langs de waterkant. De beste dag was de donderdag, met z’n vieren vingen we 198 vissen. We hadden deze reis ook een klein feestje te vieren, de jubilaris van jan Dibbets. Die voor de 20ste keer naar Denemarken is geweest. Uiteindelijk hebben we naar schatting zo’n 775 vissen gevangen waaronder gul, koolvis, lipvis, schar, bot, geep, zeedonderpad en puitaal. Voor ons een geslaagd visvakantie dus.

denemarken_1           jan             denemarken_3

 

 

Deel dit bericht