Zeebaars met de vlieghengel

Zeebaars met de vlieghengel

Zeebaars met de vlieghengel

Sinds 1.5 jaar heb ik het vliegvissen weer helemaal opgepakt. Heerlijke zomeravonden op het Oostvoornse meer forellen, met een vlok imitatie achter de karpers aangegaan en in de winter polders onveilig maken met een streamer, heerlijk! Buiten het vliegvissen zijn er ook een hoop andere visserijen die ik graag beoefen, zoals ook het zeebaars vissen. Of dit nu moet gebeuren met een shad, plug, dobber of zelfs op bepaalde momenten met een popper, ik vind het geweldig. De aanbeten zijn snoeihard en explosief! Echter had ik dit nog nooit geprobeerd met de vlieghengel. Dus eind vorig jaar had ik me al voorgenomen om dit in 2015 eens te gaan proberen.. De laatste weken zijn met name de kleinere scholen baars goed te vangen in het Europoort gebied en de aantallen liepen voor vele vissers al soms in de dubbele cijfers op. Voor mij een goed moment om in te stappen. Om wat extra kennis op te doen betreft de vliegen/garnalen voor deze zeerovers ben ik op een herfstachtige dag naar Rob Kraaijeveld gegaan die me graag liet zien welke vis en garnaal imitaties hij gebruikte en hoe deze gebonden moesten worden. (nogmaals bedankt Rob!) Bij thuiskomst meteen achter de vice gekropen en gewoon maar gaan binden met de materialen die ik van hem had meegekregen.

Zo.. de garnalen en visje zijn gebonden en de theoretische kant van deze visserij goed in me oren geknoopt, ik ben er klaar voor!

Gelukkig is m’n vismaat André Breukel zich ook helemaal gaan storten op het vliegvissen en wilde zich ook gaan concentreren op het vangen van zeebaars met de vlieghengel. Dus konden we deze “voor ons nieuwe” visserij samen gaan proberen. Aangezien het gister een mooi tij was en het weer ook nog eens goed, werd het maar eens tijd om het te gaan proberen. Na het werk snel wat eten, omkleden, spullen inladen en als de brandweer naar de Maasvlakte toegereden waar we immers ook hadden afgesproken. Het duurde niet lang voordat de eerste zeebaars zich melde. De garnaal werd door afwisseling van 2a 3 strippen en een vrije val van 2 seconden voorzichtig binnen gestript en knal! De garnaal werd goed gegrepen en de eerder binnen gestripte lijn werd meteen terug het water in getrokken. Wat een sport!! Na een heftige dril kon ik de baars landen en snel een paar mooie foto’s laten maken (met dank aan André!). De eerste zeebaars met de vlieghengel is een feit, YES!! Daarna de zeebaars weer netje terug gezet en proberen dit fantastisch moment een vervolg te geven. We vingen die avond nog een paar scholen baarzen. Al met al was dit een succesvolle eerste zeebaars ervaring met de vlieghengel en zeker op korte termijn weer voor herhaling vatbaar!

Tot gauw!

Groeten Rico

IMG_7732 IMG_7734

IMG_7737

Deel dit bericht