Zeevissen – Europoort

Zeevissen – Europoort

Augustus 2014:

Zeebaars in de Waterweg

Afgelopen week kregen we weer diverse leuke vangstberichten te horen in de winkel. De Zeebaars word ondanks de staand want netten op vele plekken in het Europoort gebied redelijk tot goed gevangen. Ik geef toe.. het is zoeken, maar zodra je een school zeebaarzen tegen komt kan je in een korte tijd leuk zeebaars vangen. Zo ook Reinier Mourik die het zeebaars vissen samen met zijn zoontje heeft uitgevonden. Eind augustus zijn ze samen met hun bootje de Waterweg opgegaan om met licht materiaal, ‘hengels waarmee ze normaal gesproken op zoet water baars vissen’ achter de zeebaars aan te gaan. En met succes! Samen vingen ze 11 zeebaarzen waarvan de grootste dik de 70 centimeter passeerde. 

zeebaars1234

Juli 2014:

18 juli was al weer de 5de zomer avond competitie van HV de Watergeus.

Na een extreme warme dag werd er deze avond gevist aan het Beerkanaal. (aan de kant van de BP) Met een opkomst van 14 man en 2 jeugdige dames was de sfeer net als van ouds weer gezellig te noemen. Ook de vangsten vielen niet tegen. Het eerste uur werd er met name kleine steenbolken en botten gevangen. Naar mate het steeds donkerder werd kwam er steeds meer vis onder de kant. De groepen sternen doken één voor één het water in op jacht naar kleine aasvis. Ook de baarzen en horsmakrelen profiteerde van de massaal opgekomen aasvis. Zo werd er het laatste uur nog een enkele horsmakreel en diverse mooie zeebaarzen gevangen.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSC  SAMSUNG CSC

 

 

Juni 2014:

Vissen op de mini tarpon

De waterweg op de landtong na de waterkering is momenteel de place to be als het gaat om het vangen van fint. Deze geweldige sportvis is in grote getallen aanwezig en laat zich goed vangen met de vlieg en met de spinhengel. Gaat u met de vlieghengel vissen dan is een groene vlieg op haak maat 6 of 8 met een charteuse kop een aanrader. Wilt u met de spinhengel gaan vissen, gebruik dan lepeltjes of kleine werp pilkers. De fint ook wel mini tarpon genoemd geeft een geweldige sport en omdat je ze met relatief licht materiaal kan vangen is dit een fantastiche leuke visserij. Zorg altijd wel voor een goede onthaaktang en indien mogelijk knip de weerhaak even plat. De vis is namelijk vrij kwetsbaar op het moment dat deze op het droge ligt. Aan te raden is om ze in het water te onthaken, dat voorkomt de grootste kans op schade aan de vis.

SAMSUNG CSC           SAMSUNG CSC

Deel dit bericht