Eerste ervaring met mijn nieuwe Response M90

Eerste ervaring met mijn nieuwe Response M90

Vandaag moest het gaan gebeuren, een mooie dag om de Preston innovations Response M90 eens voor te gaan stellen aan de vissen.

Het idee was om naar een watertje in de buurt te gaan. Hier zijn in  de afgelopen tijd diverse spiegel en schubkarpertjes uitgezet. Ook het nodige aanbod aan brasems en voorns  zijn hier aanwezig. Kansen genoeg dus!

Ik besloot vandaag om 2 voerplekken aan te maken. Één op 8 meter tegen een leliebed en de andere op 14,5 meter. Vooral de 14,5 meter leek me een behoorlijke uitdaging. Ik had namelijk nog nooit op deze afstand gevist, laat staan gecupt.Het begon met het cuppen van wat mais en wat 3mm pellets op de 8 meter voerplek. Geen enkel probleem! Nu was de 14,5 meter voerplek aan de beurt voor een cup pellets en mais. Ook op deze lengte gaf de Preston M90 geen krimp. Het viel me meteen op hoe licht en strak de hengel eigenlijk is. Ongelooflijk! Het cuppen viel me dus 200% mee! 

Het cuppen was op beide afstanden al een succes, nu kijken hoe de hengel zich houdt als de eerste karper zich meldt.

Eerst maar eens op de 8 meter stek proberen. Expander op de haak en kijken wat er voor vis op af komt. Het eerste kwartier gebeurde er nog weinig. Elke 5 minuten ververste ik het haak aas maar de aanbeten kwamen nauwelijks op gang. Tijd om te schakelen. Ik zette een micro cup van Preston op de top om zo enkele voerpellets direct boven de dobber te laten vallen. Dit bleek goed te werken. Een minuut nadat de pellets het water raakte ging m’n dobber onder.

Aan het elastiek (12 dura hollow van Preston) te zien een karpertje. Het elastiek werd behoorlijk op de proef gesteld. Maar na een paar minuten kon ik dan een prachtig spiegel karpertje in het net landen. De M90 met een pulla kit top set hield zich fantastisch.

De volgende uitdaging was de plek op 14,5 meter. Wederom een micro cup op de top om wat pelletjes te voeren. De hengel voelt op 14,5 meter erg licht doch strak en stijf aan. Ik had het gevoel dat ik op deze lengte de hele dag kon vissen. Zo heerlijk dit!

Al gauw besloot de volgende karper de expander met haak tot zich te nemen. Wel even spannend een karper op 14,5 meter. Maar wederom gaf de Preston M90 geen krimp. Gezien de lengte van het elastiek wat uit de top kwam, was dit een grotere karper dan de eerste. Het duurde ook 5 minuten voordat deze spiegelkarper in het net lag. Het was inderdaad een groter exemplaar. Ik werd meteen nieuwsgierig naar het gewicht van deze vis. Toch maar eens even wegen. De weegschaal gaf 4,2 kg aan! snel nog even een foto en de vis werd weer netjes teruggezet. Het was een heerlijk gevoel hoe de Preston M90 deze karper de baas kon zijn.

De rest van de middag waren de vangsten niet al te best. Ik heb uiteindelijk nog 2 karpertjes, 3 brasems en wat kleine voorn kunnen vangen. Al met al was het een leuke middag en een geslaagde eerste (vis)ervaring met mijn nieuwe Preson M90.

Groeten,

Steven Oorschot

foto 1(1) foto 2(1)

 

Deel dit bericht