Snoekbaars op de Fiiish Black Minnow

Snoekbaars op de Fiiish Black Minnow

“Fiiish Black Minnow , ook voor Snoekbaars”

Ik hfiiish black minnowad ze weleens gezien bij Avicentra, de Shads van Fiiish, maar was nog niet op het idee gekomen om deze in te zetten in mijn zoetwater visserij op roofvis. De behoefte was er eigenlijk ook niet omdat de omstandigheden op mijn thuis water rond deze tijd meestal vrij goed zijn. Helder water waar ik met de standaard Shads, pluggen en spinners de Rovers wel weet te vangen.
Maar de omstandigheden zijn nu anders, mijn thuiswater is door de vele regenval veranderd in een groot bruin modderbad. Komende week heb ik gasten over uit Engeland en ik wil als visgids natuurlijk het beste uit de visdag halen.
Waar gaan we heen? Mijn gedachten gaan uit naar een helder maar plantenrijk water wat aansluiting heeft met diverse andere wateren. Weedless vissen is hier de enige kans op succes en als dit lukt… Ja dan kan je hier prachtige snoebaarzen vangen, weet ik uit een ver verleden.
Met deze optie in gedachte sta ik voor het Fiiish display , ik deel mijn gedachte met Rico die meteen enthousiast is en een aantal Fiiish Black Minnows voor mij prepareert door het lijmen van de body aan de head. Ik ben nog niet helemaal om want ik moet mijn beproefde methodes even overboord zetten.
Op de visdag zelf waren de omstandigheden zoals ik ze verwachte, helder water met veel planten op de ondiepe stukken. Ik geef mijn beide gasten, Bill Rocers en Brian lock, een hengel waarbij er één met een Fiiish Black Minnow en een ander met een ratelplug is uitgerust. Het verschil word snel gemaakt en dit zal gedurende dag niet anders worden..

 

Direct bij de eerste worp komt er een gigantische snoek achter de Black Minnow aan, helaas word deze gemist. Direct nog eens inwerpen en weer komt deze grote dame achter de Black Minnow aan, nu is het raak! De “Grande Dame ” neemt één keer de vlucht en deze werd prima opgevangen, maar de tweede keer resulteer dein een losser!
Het vertrouwen in de Black Minnow was er, terecht zo bleek! Bill en Brian wisten die dag enkele dikke snoekbaarzen te vangen waaronder een exemplaar van 81cm!
Ik ben als visser en als visgids redelijk ervaren en weet dat dit soort dagen zeker niet tot de regel behoren. Vandaag klopte alles en had ik de juiste keuze gemaakt qua aas en viswater, Bill en Brian , eigenlijk witvissers, hadden de dag van hun leven en keren tevreden terug naar Engeland om in Oktober weer terug te komen!

Met vriendelijke visgroeten,

Rob

Rob Kraaijeveld
Wil jij ook kans maken op zo’n dag, Rob is als visgids te boeken en heeft een eigen website Robfishingguide.com
Direct contact met Rob: E-mail : robkraaijeveld1@upcmail.nl  Rob is ook op Facebook

Deel dit bericht