Hoe Werkt Dropshot Vissen

Hoe werkt dropshot vissen?

Het dropshotten is een vistechniek die is overgewaaid vanuit de U.S.A  Kort door de bocht bestaat een dropshot systeem uit een dropshotloodje met daarboven een stuk fluoro carbon . Via de dropshotknoop word er een haak dwars op het fluorocarbon geknoopt. Door het binnentikken van deze montage geef je actie mee aan het op de haak gemonteerde aasje. Dit kan kunstaas zijn maar ook een worm of aasvisje werkt prima.

Dropshot Materiaal

Dropshotten is enorm populair en daar zijn de fabrikanten ook op ingesprongen, dropshot materiaal is er dus te kust en te keur.

dropshotknoopDe Hengel

Een goede dropshothengel heeft een gevoelige top om iedere aanbeet nauwkeurig over te brengen en voldoende body om het kunstaas van de juiste actie te voorzien. De hengels zijn verkrijgbaar in verschillende klassen van ultralight tot heavy.

Dropshot Onderlijn

Als hoofdlijn adviseer ik een gevlochten lijn passend bij het type visserij dat je wilt gaan doen. Als onderlijn adviseer ik een passende Fluorocarbon lijn.

Haak

De Gamakatsu Worm serie zijn uitstekend geschikt voor de dropshot visserij. De haakmaat is afhankelijk van de visserij en het aas dat je gaat aanbieden.

Dropshot Aas

Als aas word meestal een kleine shad of afgeleide hiervan gebruikt, in het assortiment van Crazy Fish en Lunker City vind je altijd wel een geschikt aasje. Het is vaak ook een kwestie van uitproberen.

Dropshot Lood

Voor het dropshotten zijn er speciale loodjes ontwikkeld die door het speciale oogje de mogelijkheid heeft te verschuiven. Op die manier kun je het aas op verschillende dieptes aanbieden.

En nu de vraag.. wat wil je gaan vangen? Enorm populair is momenteel het ultralight dropshotten binnen de stadskernen ook wel “StreetFishing” genoemd. Dit is misschien wel de leukste en makkelijkste manier om kennis te maken met het dropshotten. Je hebt hiervoor weinig materiaal nodig ,heb je een uurtje over dan ben je binnen “no time “aan het vissen.

Qua kosten hoeft deze visserij ook zeker niet de hoofdprijs te kosten, een licht hengeltje zoals de Crazy Fish Aspen Stake  koop je al voor € 79,-.  Voor iets meer als €100,- heb je een leuke set waarmee je volop plezier kan beleven aan het Ultralight Dropshotten.