Baarsvissen vanuit de Bellyboat

Baarsvissen vanuit de Bellyboat

Baarsvissen vanuit de Bellyboat

Baarsvissen vanuit de bellyboat op groot water is mijn favoriete bezigheid.  Helaas was het er de laatste weken , vanwege een kleine verbouwing, niet van gekomen om erop uit te trekken.

Vandaag dus eindelijk weer lekker dobberen in mijn knalrode Mac Adventure samen met vismaat Roeland. De weersvooruitzichten zijn prima om het grote water op te gaan, weinig wind en er word zelfs een zonnetje voorspeld. Op naar het Haringvliet.

Het baarsvissen vanuit de bellyboat is een aparte beleving, je kunt lekker actief vissen maar je kunt ook relaxed blijven hangen boven een interessante hobbel. Iedere dag gevist vanuit de bellyboat is een beetje vakantie, althans dat gevoel geeft het mij. De twee wateren die ik graag bevis zijn het Haringvliet en Hollands diep, groot water met grote baarzen! Met de bellyboat zijn hier diverse goede stekken binnen bereik een dieptemeter is hierbij erg handig en ik denk zelfs onmisbaar. Ik gebruik hiervoor de Lowrance Elite 3X, een zeer betrouwbare dieptemeter die eenvoudig te bedienen is en precies doet wat hij moet doen, diepte meten.

baarsvissen-bellyboatDe Bellyboat

Ik ben twee jaar geleden overgestapt van een conventionele V-Tube naar een Mac Adventure. Deze geheel uit PVC vervaardigde bellyboat is extra robuust en voorzien van roeispanen, dit verhoogd niet alleen mijn gevoel van veiligheid op het grote water maar ook mijn Vis Range is nu veel groter! Een ander groot voordeel van een PVC bellyboat is de mogelijkheid om hengelsteunen e.d te monteren d.m.v lijmpads.

Wat neem ik verder nog mee…

Twee Hengels, mijn voorkeur gaat uit naar een hengel van max 2.10 met een kort handvat. Langere hengels zijn vaak lastig te handelen vanuit de bellyboat, ooit weleens geprobeerd om een lijntje door je top oog te trekken van een 2.70m hengel? Eén hengel geschikt voor het vissen met shads en een lichtere variant voor dropshot en kleine plugjes en spinners gaan altijd mee, verticalen doe ik zelden.

De Visdag

Om 07:45 arriveer ik aan het water waar vismaat Roeland, geheel tegen de traditie in, al aanwezig is. Snel de bellyboaten oppompen en het water op, het Haringvliet ligt er zeldzaam rustig bij. Er is bijna geen wind en de stek die we willen bevissen is mij niet bekend, dus eerst eens met de dieptemeter erover. Al roeiend werp ik vast even een lijntje uit met daaraan een echte “ Baarskiller” de Salmo Hornet.

Deze nieuwe techniek van trollend baarsvissen vanuit de bellyboat levert al vrij snel de eerste baars op. Een prachtig getekende baars van 33cm komt vanaf 3 meter water, deze diepte houden we dus even aan. Een juiste keus want ook de volgende baars van 47cm kwam vanaf dezelfde diepte de Salmo Hornet halen.

Ik heb inmiddels al vele meters trollend afgelegd als ook Roeland zijn eerste baars van de dag weet te haken. Ook zijn tactiek , vissend met een ASP spinner, bleek deze dag succesvol. In vrij korte tijd weten we een aantal mooie baarzen te vangen op een vrij klein oppervlak waarna het volledig stilvalt.

Alle registers worden opengetrokken maar de Baars lijkt te zijn verdwenen, aan het eind van de dag vergrijpt een snoekje van 65cm zich nog aan mijn Chubby maar dat was het. Een goed begin van de visdag met actieve baars op een bijna glad Haringvliet bij zonopkomst maakt alles goed! Ik kijk nu alweer uit naar het volgende bellyboat avontuur…

 

Deel dit bericht