Zeebaarzen vanaf het Strand

zeebaarzen
zeebaarzen

Zeebaarzen vanaf het Strand

zeebaarzenZeebaarzen vanaf het strand. een prachtige visserij voor de avond uurtjes. Een klein zonnetje , weinig wind en een gunstig tij , na het eten snel nog even richting de Zeebaarsstekken. Dit keer hebben we de vliegenhengels thuisgelaten en gaan we aan de gang met de spinhengel i.c.m natuurlijk de Fiiish Black Minnows maar ook de bewezen pluggen hebben een plek in de tacklebox.

“Zeebaarzen naast de Deur”

We zijn toch wel bevoorrecht als je zo dicht tegen het Europoort gebied aan woont, even een paar uurtjes na het eten zeebaarzen. Eerst goed kijken of we sternen zien duiken , zeebaars jaagt vaak in scholen op kleine vis zoals o.a zandspiering , dit is een prachtig gezicht. De opgejaagde aasvis spring boven water uit om aan de zeebaars te ontkomen om vervolgens door de sternen te worden opgepeuzeld. Nee, als aasvis heb je het niet makkelijk.
Maar ook als sportvisser zijn er avonden dat het tegenzit qua vangsten, pas tegen het vallen van de duisternis zagen we de eerste echte activiteit van duikende sternen. De afstand was ver maar met de spinhengel net aan te werpen.
Het was Rico die succesvol was, een niet al te grote zeebaars pakte de Black Minnow. Onze theorie , “Als er één zit zitten er meer ” moesten we ook bijstellen, het bleef er bij één!
Ondanks uitblijvend succes was het weer een prachtige avond op het strand, vogels , zeehonden en een prachtige zon ondergang..
We moeten snel weer…

Deel dit bericht